Λικέρ Δυόσμου

1 λίτρο ούζο
500 γρ. ζάχαρη
1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά
φύλλα από 2 ματσάκια δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο αποστειρωμένο βάζο και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος (=σε ένα ντουλάπι της κουζίνας μας) για 20 μέρες, κουνώντας που και που για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει…
Μετά τις 20 μέρες σουρώνουμε με ένα τούλι χωρίς να πιέσουμε τα φύλλα που θα μείνουν για να βγάλει περισσότερο ποτό γιατί έτσι θολώνει το ποτό μας….
Το βάζουμε σε καθαρά αποστειρωμένα μπουκάλια και αφήνουμε 1 ακόμη εβδομάδα πριν το καταναλώσουμε ώστε να ωριμάσει καλύτερα το ποτό μας!!!
Το χρώμα που έχει το λικέρ μας όταν είναι έτοιμο, είναι λαδί… αν το θέλουμε πράσινο θα πρέπει να του προσθέσουμε λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα…
 Το προσθέτουμε την ώρα που το βάζουμε στα μπουκάλια μας..
 Δεν χρειάζεται πολύ.. βάλτε 2 σταγόνες στην αρχή κουνήστε να χρωματιστεί το ποτό σας και αν το θέλετε πιο πράσινο… προσθέστε ανάλογα με τα γούστα σας!!!

Οσοι αγαπούν το δυόσμο… λατρεύουν αυτό το λικέρ το οποίο είναι και αρκετά χωνευτικό!!!
Μπορούμε να το έχουμε αν θέλουμε στο ψυγείο και να το σερβίρουμε δροσερό… ή να το σερβίρουμε με αρκετό σπασμένο πάγο…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός