Αφράτα ψωμάκια γάλακτος!!

Συστατικά

  • 2/3 φλυτζάνι βαριά κρέμα
  • φλυτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • μεγάλο αυγό
  • 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
  • φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις σκοπό
  • κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
  • και 1/2 κουταλάκι αλάτι

ΓΙΑ το γιάλισμα 

  • αυγό
  • κουταλιά της σούπας γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ GLAZE

  • κ.γ. ζάχαρη
  • κ.γ. νερό

Οδηγίες

  1. Συνδυάστε το γάλα και την κρέμα σε ένα μεγάλο microwaveable κύπελλο και τη θερμότητα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά έως ότου φθάσει 115 F. Στο μπολ ενός μίξερ, προσθέστε τα συστατικά με την ακόλουθη σειρά: κρέμα και γάλα μίγμα, αυγό, ζάχαρη , αλεύρι, μαγιά και αλάτι. Συνδέστε το γάντζο ζύμης και να τρέξει το μίξερ, αρχής γενομένης από την χαμηλή απλά να διαβραχεί αρχικά τα ξηρά συστατικά.
  2. Γυρίστε ταχύτητα στο μέσο και να τρέξει το μίξερ για 15 λεπτά ακόμα.Ξύστε τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπολ περιστασιακά. Σε περίπου 7-10 λεπτά μετά την έναρξη της ανάμιξης, θα δείτε η ζύμη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο κέντρο και να αποδίδει το ίδιο στο γάντζο ζύμης. Εάν η ζύμη σας φαίνεται σαν να μην έρχεται μαζί σε αυτό το σημείο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ποσότητα (περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού σε ένα χρόνο) στο μπολ και συνεχίστε την ανάμιξη. Μπορείτε να προσθέσετε έως και δύο κουταλιά της σούπας αλεύρι και θα δείτε σύντομα τη ζύμη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο κέντρο του μπολ. Καθώς πλησιάζετε το σήμα 15 λεπτά, θα πρέπει να ακούσετε τη ζύμη χαστούκια τις πλευρές του μπολ καθώς προσκολλάται στο γάντζο ζύμης. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι ζύμη σας είναι έτοιμη για θωράκιση.
  3. Συγκεντρώστε τη ζύμη σε μια μπάλα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι σε ένα μπολ και τοποθετήστε την μπάλα της ζύμης μέσα σε αυτό. Καλύψτε το μπολ με χαρτί κουζίνας και βάλτε το σε ένα ζεστό μέρος για μία ώρα έως μία ώρα και ένα μισό, μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθος της ζύμης.Εν τω μεταξύ, Grease δύο τηγάνια στρογγυλό κέικ 9 ίντσας. Αφού η ζύμη έχει αυξηθεί, το επιστρέφει στον ανάμικτη με το γάντζο ζύμη και αναμίξτε επί μέσου για 5 ακόμη λεπτά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 ίσα τμήματα. Συνήθως κόψτε τη ζύμη στο μισό, κατόπιν κόψτε κάθε μερίδες στο μισό και πάλι, και ούτω καθεξής μέχρι να αποδώσει 16 ίσα κομμάτια. Κυλήστε κάθε τμήμα σε ένα κούτσουρο περίπου 8-10 ίντσες στο μέγεθος, στη συνέχεια συστροφή κάθε κορμό σε ένα πηνίο.Πιέτα τις άκρες από κάτω.Τοποθετήστε κάθε συναρμολογούνται ζύμης μέσα στα στρογγυλά τηγάνια, δίνοντας για μια ίντσα του διαστήματος μεταξύ κάθε κυλίνδρου. Κάθε τηγάνι κέικ πρέπει να έχει 8 κυλίνδρους η κάθε μία. Καλύψτε το ρολό χαλαρά με το πλαστικό περικάλυμμα και αφήστε να αυξηθεί και πάλι μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου μια ώρα ή έτσι.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 F. Κάντε το πλύσιμο των αυγών με ελαφρά χτυπώντας ένα αυγό με 1 κουταλιά της σούπας γάλα.Βουρτσίστε την επιφάνεια των κυλίνδρων με το πλύσιμο αυγών χωρίς να αφήσετε το στάγδην ρευστού προς τις πλευρές. Ψήστε σε έναν φούρνο 350 F για 23-25 ​​λεπτά ή έως ότου ρολά είναι βαθιά χρυσή στην κορυφή. Ένα θερμόμετρο θα πρέπει να διαβάσει 200 ​​ΣΤ Μόλις φτάσει το σήμα, το ψωμί γίνεται.Μην ψήστε. Μπορείτε να προσθέσετε γλάσο πάνω από το ψωμί, αν θέλετε. Αναμίξτε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης με δύο κουταλάκια του γλυκού ζεστό νερό, ανακατέψτε το μέχρι η ζάχαρη διαλύεται και βούρτσα πάνω από το ψωμί.

Συνταγή Σημειώσεις

Το ψωμί μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα καλυμμένο δοχείο για έως και τρεις ημέρες. Μπορείτε να το ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 12-15 δευτερόλεπτα, αν το επιθυμείτε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός