cheesecake στο ποτήρι


    1 πακέτο  σφολιατίνια
    Για την κρέμα: 

                                                                                                                                              
    300 γρ. ανθότυρο
    150 γρ. χυμό λεμονιού
  

  1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
    200 γρ. κρέμα γάλακτος (φρέσκια)
Για τη διακόσμηση - και όχι μόνο!
    200 - 250 γρ. γλυκό βύσσινο
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα
σφολιατίνια. Ενα σφολιατίνι σε κάθε ποτήρι.Βάζουμε μια κουταλιά γλυκό βύσσινο σε κάθε ποτήρι.
 Χτυπάμε στο μιξεράκι το ανθότυρο αρχικά μόνο του και στη συνέχεια με τον μισό χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. 
 Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το υπόλοιπο λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε λίγο ακόμα και είμαστε έτοιμοι. 
Βάζουμε στο κάθε ποτηράκι μια ποσότητα κρέμας .
Σπάμε μισό σφολιατίνι σε κάθε ποτήρι κ προσθέτουμε μια κουταλιά γλυκο .
Βάζουμε δέυτερο στρώμα κρέμα .
Στρώνουμε την επιφάνεια και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, , τρίβουμε λίγο σφολιατίνι κ απο πάνω βάζουμε ένα βύσσινο με λιγο σιρόπι.......... και επιτέλους να το απολαύσουμε!
Σημείωση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και  μαρμελάδα, αν θέλετε, όπως το δαμάσκηνο ή το βερίκοκο - του πάει πολύ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός