Μαρμελάδα με φρούτα του δάσους

Η μαρμελάδα με την μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών που θα δώσει δύναμη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα σας και συναρπαστική γεύση στα πρωινά σας.
Υλικά
1 κιλό φρούτα του δάσους [ κατεψυγμένα  μούρα, μύρτιλα, αγριοκέρασα, και βατόμουρα]
800 γρ ζάχαρη
50 γρ κονιάκ
χυμό ενός λεμονιού

Βανίλια
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα φρούτα μας όπως είναι κατεψυγμένα, 

την ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να ξεπαγώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 40-45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας κάνοντας το γνωστό τεστ με το πιατάκι.
Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και το κονιάκ και αφήνουμε να πάρη μία βράση.


Γεμίζουμε τα έτοιμα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με την ζεστή μαρμελάδα.

Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Τα συντηρούμε στο ψυγείο μας για τουλάχιστον έξη μήνες εφ όσον έχει γίνει σωστά η αποστείρωση και το σφράγισμα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός