Μπισκοτάκια νηστίσιμα με μέλι και πορτοκάλι




1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
350 γρ. φυτικό βούτυρο
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κιλό αλεύρι
2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελάκι βανίλια
Λίγο ροδόσταγμα




Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και μετά προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο.
Διαλύουμε το μέλι σε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με τη βανίλια, το ροδόσταγμα και το ξύσμα πορτοκαλιού, ενώ εξακολουθούμε να χτυπάμε καλά.
Στη συνέχεια, προσθετούμε εναλλάξ στο μείγμα μας το χυμό και λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε με όσο αλεύρι χρειαστεί (μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια).
Με τη ζύμη δίνουμε στα μπισκοτάκια μας το σχήμα που θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C για 35 περίπου λεπτά.
Αφού κρυώσουν λίγο μπορούμε να τα ενώσουμε με μέλι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός