Γερούθκια (γλυκό του τηγανιού). Είδος τηγανίτας με σιρόπι.


½ ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει
½ ποτήρι νερό
2 κουταλιές σούπας ροδόσταγμα (ανθόνερο)

Χαρουπόμελο

Ανακατεύουμε  το αλεύρι με το νερό ώσπου να γίνει χυλός.


 Βάζουμε το ροδόσταγμα και ανακατέυουμε. 

Βάζουμε το λάδι να κάψει.  Με 1 κουτάλι σούπας ρίχνουμε το χυλό στο τηγάνι.
Τα αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μελώνουμε με χαρουπόμελο ή μέλι.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός