ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
Αφρατο... μοσχομυριζει μανταρινι... υπεροχο χρωμα... δοκιμαστε το!!! 4 αυγα 1 κουπα σπορελαιο 2 κουπες ζαχαρη 1 κουπα πολτο απο μανταρινια (μανταρινια κλιμεντινες πολτοποιημενα στο μουλτι) Μια πρεζα αλατι 1 κουτ. γλυκου μπέικιν παουντερ 1/2 κουτ. γλυκου σοδα 500 γρ φαρινα 1/2 κουπα γαλα εβαπορε (οχι αραιωμενο με νερο-οπως ειναι) Πλενουμε τα μανταρινια κ τα πολτοποιουμε στο μπλεντερ. Εγω εβαλα 4-5. Μετρηστε τον πολτο να ειναι μια κουπα. Χωριζουμε τα ασπραδια απο τους κροκους. Σε μιξερ χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα με μια πρεζα αλατι κ τα βαζουμε στη ακρη. Μετα, χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη, προσθετουμε το σπορελαιο, το γαλα, τον πολτο κ τελος το αλευρι με τη σοδα κ το μπεικιν. Οχι πολυ χτυπημα το αλευρι να μεινει αφρατο το κεικ μας. Τελος, προσθετουμε τα ασπραδια κ ανακατευουμε με μια κουταλα απαλα απο κατω προς τα πανω. Λαδωνουμε μια φορμα του κεικ (η δικη μου αποσπωμενη 30αρα) κ ψηνουμε αντιστασεις για 1 ωρα στους 170 στη μεσσαια σχαρα του φουρνου. Μ