Τούρτα Τριαντάφυλλο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
- 250 γρ. λευκή σοκολάτα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. σιρόπι τριαντάφυλλο “KEAN”
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
Λιώνουμε τη σοκολάτα και τη
διατηρούμε σε θερμοκρασία 40οC.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε
παχύρρευστη μορφή.
Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα
γάλακτος και το σιρόπι με τη σοκολάτα.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 φέτες .
Βάζουμε την πρώτη φέτα στο ταψί και σιροπιάζουμε. Εγώ εφτιαξα ενα απλό σιροπάκι προσθέτοντας λίγο απο το σιρόπι τριαντάφυλλο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
- 400 γρ. νερό
- 50 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ σιρόπι τριαντάφυλλο “KEAN”
- 400 γρ. νερό
- 50 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ σιρόπι τριαντάφυλλο “KEAN”
- 10 γρ. ζελατίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης.
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης.
Σε μια κατσαρόλα
βράζουμε τα 50 γρ. από το νερό μαζί με την ζάχαρη. Αποσύρουμε και προσθέτουμε
τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό
μαζί με το σιρόπι τριαντάφυλλο. Αφήνουμε να πήξει ελαφρώς. Αδειάζουμε το ζελέ πάνω
στην τούρτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
ΙΓ: Εγώ έκανα 2πλή δόση την μους για το ταψί που χρησιμοποιησά