Τούρτα Τριαντάφυλλο





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ

- 250 γρ. λευκή σοκολάτα

- 300 γρ. κρέμα γάλακτος

- 50 γρ. σιρόπι τριαντάφυλλο “KEAN

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ

Λιώνουμε τη σοκολάτα και τη διατηρούμε σε θερμοκρασία 40οC. 
  

 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το σιρόπι με τη σοκολάτα.
 


 Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 φέτες .
Βάζουμε την πρώτη φέτα στο ταψί και σιροπιάζουμε. Εγώ εφτιαξα ενα απλό σιροπάκι προσθέτοντας λίγο απο το σιρόπι τριαντάφυλλο.
'Η απλώνουμε την μους πάνω στο παντεσπάνι . Πρόσθετουμε και την δευτερη φέτα και τελειωνουμε με την υπόλοιπη μους. Βαζουμε την τούρτα στο ψυγειο να σταθεροποιηθεί.
 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
- 400 γρ. νερό
- 50 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ σιρόπι τριαντάφυλλο “
KEAN

- 10 γρ. ζελατίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης. 

 



Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 50 γρ. από το νερό μαζί με την ζάχαρη. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό μαζί με το σιρόπι τριαντάφυλλο. Αφήνουμε να πήξει ελαφρώς. Αδειάζουμε το ζελέ πάνω στην τούρτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

ΙΓ: Εγώ έκανα 2πλή δόση την μους για το ταψί που χρησιμοποιησά

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός