Χαλούμι τηγανιτό



Το χαλούμι είναι το  γνωστό ημίσκληρο  τυρί της Κύπρου  που παρασκευάζεται από  αγελαδινό  και  πρόβειο  γάλα.
Υλικα
1/4 κιλού χαλούμι
6+2 κσ ελαιόλαδο
3 λεμόνια
μπόλικη ρίγανη
αλέυρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αφού κόψουμε το χαλούμι σε φέτες του ενός εκατοστού το αλευρώνουμε  από όλες τις πλευρές. 

 

Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό  μας τηγάνι  με το ελαιόλαδο  και  τηγανίζουμε το τυρί μας  για τρία λεπτά μέχρι να ροδίσει.




Το σερβίρουμε στο πιάτο  και το πασπαλίζουμε με  ρίγανη , χυμό λεμονιού  και μερικός σταγόνες παρθένου ελαιολάδου  .

Διακοσμούμε κόβοντας λεπτούλες φέτες το λεμόνι που μας περίσσεψε.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός