Νηστίσιμο Κέικ με τριμμένα μήλα


ΥΛΙΚΑ
    1 κόκκινη φαρίνα
    1 ποτήρι ελαιόλαδο
    1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  

  1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    1/2 ποτήρι κρασιού νερό
    1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
    2 μήλα ψιλοτριμμένα στον τρίφτη (όχι τα πολύ μεγάλα)
    1 κουταλάκι γλυκού σόδα
    1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
    1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
    Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

    Ανακατέβουμε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα.
 



Έπειτα πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα λαδωμένο ταψί 32 εκ. και στρώνουμε το μίγμα μέσα σε αυτό.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για περίπου 1 ώρα.

    Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Λίγα μυστικά ακόμα

Για έξτρα γλυκιά γεύση μπορείτε να ρίξετε τριμμένα καρύδια και μαυρες σταφιδες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός