Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού




 ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια χυμό απο φρέσκο πορτοκάλι
2 κουταλάκια σόδα
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο η άλλο σπορέλαιο
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
1 ποτήρι ζάχαρη( αν τα θέλετε πιο γλυκά βάλτε άλλο μισό ποτήρι ζάχαρη)
1,1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί)
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο λάδι που έχουμε βάλει ήδη στο μίξερ.
Τα χτυπάμε όλα μαζί..
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Το ξύσμα….τα μπαχαρικά…την ζάχαρη…Συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν..
 
Αλλάζουμε σε γάντζο  και προσθέτουμε και στο τέλος το αλεύρι σταδιακά.
 


Ζυμώνουμε (η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά).

Κάνουμε μπαστουνάκια και ή κάνουμε στρογγυλά κουλουράκια ή κάνουμε πλεξίδες..
Τα βουτάμε μέσα στο σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψάκια που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος .
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο  175-180 C  μέχρι να ροδίσουν.
 
 




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός